Jak detoxikovat své tělo

Detoxikace organismu je metoda využívaná již tisíce let. Já sama ji praktikuji v různých podobách už více než 25 let. Za tu dobu jsem toho vyzkoušela opravdu hodně. Ráda bych se podělila o své zkušenosti a dala vám cenné rady, jak na to.
Moje milovaná babička Marianna byla bylinkářka.
Sbíraly jsme spolu bylinky na energeticky silných místech na Moravě, odkud pocházím. Babička je pak sušila nad kamny. Dodnes si pamatuji, jak to tam krásně a zajímavě vonělo.
Stejně
tak mě moje maminka vedla k léčbě těla bylinkami, naučila mě je
používat a využívat přírodní prostředky při jakémkoliv neduhu.
V dnešním díle jsem si pro Vás vybrala ZÁZRAČNÉ LNĚNÉ SEMÍNKO. Obsahuje všechny druhy zdravých složek, a svou slávu si získalo díky omega 3 mastným kyselinám. Jejich konzumace přispívá k efektivnějšímu využívání tuku jako palivového zdroje energie.
LNĚNÉ SEMÍNKO BÝVÁ NĚKDY OZNAČOVÁNO NEJMOCNĚJŠÍ POTRAVINOU PLANETY
Lněné
semínko má neocenitelné účinky při problémech se zácpou, poškozením
tlustého střeva, průjmech, zánětech střev, IBS (syndrom dráždivého
tračníku), ulcerózní kolitidou (vředy na tlustém střevu), při zánětech
žaludku, poruchách srdce a cév, ateroskleróze, vysokém krevním tlaku,
ADHD, akné, problémy s ledvinami,
při menopauze, cukrovce obezitě, depresích, infekci horních dýchacích cest kašli atd.
JAK LNĚNÉ SEMÍNKO FUNGUJE
Vláknina užívaná před jídlem, pravděpodobně způsobí, že se necítíme tak hladoví a méně toho tedy sníme.
Vědci se domnívají, že se vláknina váže na cholesterol ve střevech, a zabraňuje tak jeho vstřebávání.
Lněné semínko může také pomáhat tomu, aby byly krevní destičky méně lepivé - takto může snižovat riziko kornatění tepen.
Tělo rozkládá lipidy na lignany - látku podobnou ženskému estrogenu. Je pravděpodobné, že lignany mohou zpomalit vývoj nádoru prsu a dalších druhů rakoviny, které estrogen potřebují.
Lněné semínko rovněž zlepšuje funkci ledvin snižováním hustoty krve a snižováním cholesterolu i otoků.
V JAKÉ FORMĚ LNĚNÉ SEMÍNKO KONZUMOVAT
Koupit jej můžete zlaté nebo hnědé, rozdíl je pouze v chuti. Hnědé mají oříškovou chuť a zlaté oříškovo máslovou chuť. Každá lžíce lněného semínka obsahuje asi 1,8 g rostlinných omega-3
mastných kyselin. Lněné semínko si vždy doma nahrubo rozemelte . Při
konzumaci celých semínek si vaše tělo pravděpodobně nic nevezme a
projde trávicím traktem nestrávené. Nejlépe je mleté semínko rozemlít
těsně před konzumací,
ale pokud si jej chcete připravit do zásoby, nejlepším místem pro skladování mletého lněného semínka je mrazák. Případně si jej můžete smíchat s malým množstvím medu a uchovat dočasně v lednici. Celé semínko má při pokojové teplotě životnost zhruba asi jeden rok.
VYUŽITÍ V KUCHYNI
Můžete jej přidávat do tmavých omáček a masových směsí. Při pečení nahradí část mouky (mleté). Pokud je v receptu 2 až 3 šálky mouky, můžete nahradit 1/2- 1/4 šálku. Můžete jim nahradit vajíčka. Smíchejte jednu lžíci lněného semínka s
2-3 lžícemi horké vody. Tím se vytvoří gel, který můžete používat jako
náhradu vajíčka při pečení. Můžete jej přidávat téměř do každého jídla (smoothie, jogurt, polévka). Můžete ze semínka připravit odvar nebo čaj. Nezapomeňte jej užívat s větším množstvím vody.
LNĚNÝ OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA
Obsahuje
nejvíc Omega 3 mastných kyselin v přírodním stavu. Německá biochemička
Johanna Budwig zjistila, že smícháním lněného oleje dohromady s
tvarohem dochází k rychlému rozpouštění oleje ve vodě, a tím se rychle
dostávají omega 3 mastné kyseliny do lidského organismu prostřednictvím
krevního řetězce. Dostávají se do nejjemnějších kapilár, což vyživuje
pokožku zevnitř ven a tím pomáhá různým kožním problémům, umí pročistit
cévní systém a tím předcházet kardiovaskulárním onemocněním. Také
posiluje srdíčko, umí výborně působit na klouby.
Obsahuje
55% Omega 3 mastných kyselin
14% Omega 6 mastných kyselin
17% Omega 9 mastných kyselin
Lněný
olej má široké uplatnění pro zevní i vnitřní použití. Podporuje
neutralizační procesy v tkáních, přirozeně ovlivňuje sliznice žaludku,
normalizuje správnou funkci střev. Upravuje elasticitu cév a čistí tuky v
cévách. Má blahodárný účinek na kůži, vlasy a nehty. Posiluje
organismus, normalizuje životní pochody v těle.
VELMI ÚČINNÁ TŘÍTÝDENNÍ KŮRA NA OČISTU STŘEV
Čistá
střeva jsou základem kvalitní a silné imunity, a proto bychom měli
věnovat péči i vnitřní očistě. Ať se rozhodneme pro jakoukoli léčbu,
vždy bychom měli začít právě u střev. Zde se hromadí obrovské množství
usazenin z nesprávné životosprávy, jejich mikroflóra bývá často narušená
užíváním antibiotik. Vznikají tak různé potíže jako jsou zácpa, poruchy
metabolismu, problémy s pletí.
Vyzkoušejte třítýdenní kůru s
lněným olejem a semínkem, které na sebe ve střevech dokáže nabalovat
hleny a fekální usazeniny a prokazuje tím tak střevní mikroflóře
prvotřídní službu.
CO BUDETE POTŘEBOVAT
Kvalitní lněné semínko nejlépe z České republiky nebo z evropského regionu
Kvalitní a čerstvý jedlý lněný olej za studena lisovaný od tuzemského výrobce
Kefír
Kajenský pepř v bio kvalitě
POSTUP
Lněné
semínko (těsně před konzumací jej lehce pomelte - na šrot- ne úplně na
jemno). Přidejte lněný olej, kefír a tyčovým mixérem namixujte aby se
směs spojila do příjemné konzistence. Můžete také použít šejkr. Na závěr
přidejte špetku kajenského pepře.
1.týden - 1 lžíce lněného semínka, 1 lžíce lněného oleje, 100 ml kefíru a špetka kajenského pepře
2.týden - 2 lžíce lněného semínka, 2 lžíce lněného oleje,100 ml kefíru a špetka kajenského pepře
3.týden - 3 lžíce lněného semínka, 3 lžíce lněného oleje, 150 ml kefíru a špetka kajenského pepře.
Tento
nápoj konzumujte pravidelně po dobu 3 týdnů na snídani. Každý den se
snažte vypít alespoň 2 litry tekutin ideálně vodu nebo bylinné čaje.
Voda pomáhá odplavovat toxiny z těla.
ZÁKLADNÍ RECEPT NA ZDRAVOU SNÍDANI, KTERÁ DETOXIKUJE A LÉČÍ VAŠE TĚLO A ZÁROVEŇ VÁM DODÁ OMEGA 3 NENASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY V PŘÍRODNÍ FORMĚ S MAXIMÁLNÍM VSTŘEBÁVÁNÍM
Tato snídaně vám zaručí sytost, budete mít spoustu energie a budete také dobře vypadat
Německá
biochemička Johanna Budwig zjistila z krevních rozborů, že nemocní lidé
mají v těle podstatně méně Omega 3 mastných kyselin oproti lidem
zdravým. Dopátrala se k tomu, že právě lněný olej obsahuje nejvyšší
možné množství omega-3 mastných kyselin v přírodním stavu a zjistila, že
smícháním lněného oleje a tvarohu dochází k rychlému rozpouštění oleje
ve vodě. Tím se RYCHLE dostávají omega 3 mastné kyseliny do lidského
organismu prostřednictvím krevního řetězce. Dostávají se až do těch
nejjemnějších kapilár, což má za následek vyživení pokožky a velmi
dobrý vliv na pleť (akné, ekzémy, lupénka a další obtíže). Toto kůra umí
rovněž očistit cévní systém.Tím předcházíme kardiovaskulárním
onemocněním. Rovněž posiluje srdíčko, umí výborně působit na klouby (
regenerace kloubního maziva i kloubu samotného).Tato snídaně vám pomůže
řešit únavu, žaludeční problémy, deprese, záněty, vyrážky,
vyprazdňování.
Tvaroh nenahrazujte něčím jiným. Obsahuje
aminokyseliny, které jsou právě důležité pro správný výsledek. Vždy je
potřeba spojit olej s něčím, co podporuje sirnou reakci. V tomto případě
je to tvaroh. Nejpozději do dvou hodin od zamíchání snídani
zkonzumujete, protože jinak unikají účinky, olej oxiduje. Samozřejmě
nejlépe ihned.
Pokud žádné zdravotní problémy nemáte, doporučuji tuto
snídani v rámci třítýdenní kůry, kdy ji budete jíst každé ráno
pravidelně. V ostatních případech konzumujte dlouhodobě. Pokud si nejste
jistí, zda je pro vás lněné semínko ze zdravotních důvodů vhodné, vždy
se raději poraďte s lékařem nebo začněte s velmi malými dávkami.
Lněný olej je potřeba po otevření uchovávat vždy v lednici neboť rychle žlukne
Buďte důslední a pravidelní, abyste dosáhli maximálního výsledku.
CO BUDETE POTŘEBOVAT NA ZDRAVOU SNÍDANI- ZÁKLADNÍ VARIANTA
Lněné semínko pokud možno z ČR nebo evropského regionu
Kvalitní a čerstvý jedlý lněný olej za studena lisovaný od tuzemského výrobce
Mléko čerstvé přímo od krávy nebo pouze šetrně pasterizované ve
skleněné lahvi. Dobrá varianta je například od firmy Bohemilk a s.
Opočno. Nepoužívejte nikdy homogenizované mléko nebo trvanlivé mléko
(UHT)
Můžete také použít i kozí mléko.
Med pouze od dobrého včelaře ideálně, kterého znáte
Netučný tvaroh s nižším obsahem tuku v biokvalitě. Seženete například v
Tescu, vyrábí ho firma polabské mlékárny, a.s.Já kupuju od farmy
Mikolášovi - farmářský polotučný tvaroh stejně jako mléko od volně
pasoucích se kravičekobjednávám na scuk.cz
Sezónní čerstvé ovoce pokud možno z regionu kde žijete
POSTUP PŘÍPRAVY
Připravíme si základ - LINOMEL-
2
lžíce lněného semínka rozšrotujte nahrubo ( v mixéru, kafemlýnku,
chopperu). Smíchejte s 1 lžičkou medu tak, aby vznikla hustá pasta.
Nekupujte rozšrotovaná semínka, po narušení slupky během 10 až 15 minut
oxidují.
LINOMEL- základní součást sladké snídaně - dává se na dno mističky a na ní se klade ovoce a krém.
Připravíme si TVAROHOVO LNĚNÝ KRÉM.
Do mixéru dejte 3 lžíce lněného oleje,
2-
3 lžíce mléka, 1 lžíci medu. Rozmixujte a po částech přidávejte 125 ml
tvarohu. Mixujte tak dlouho,dokud není hmota homogenní (zhruba 5 sec).
Potom přidejte trochu chuťové přísady ( vanilku, skořici, citrónovou
nebo pomerančovou šťávu). Při přípravě tohoto krému se mi osvědčil
tyčový mixér. Tento postup dodržujte přesně podle návodu. Je to důležité
kvůli vzniku sirné reakce.
Smíchejte LINOMEL s TVAROHOVO - LNĚNÝM KRÉMEM. Přidejte sezónní ovoce (
jablka, hrušky, ostružiny, hroznové víno, broskve, červený rybíz atd.) V
zimě jsou nejvhodnější jablka a také ořechy, nejlépe vlašské. Ty si
předem namočte večer do vody, abyste z nich získali zdraví prospěšné
enzymy.
SLANÁ VARIANTA 1
Pro ty, kdo nemají rádi sladké,
je tu recept na slanou variantu. Tuto majonézu můžete použít jako dip k
syrové zelenině, pro přípravu bramborového salátu nebo jako salátovou
zálivku.
3 lžíce lněného oleje
3 lžíce mléka
3 lžíce tvarohu
1 lžíce citronové šťávy nebo 2 lžíce jablečného octa
1 lžíce hořčice
1/2 lžičky čerstvě namleté mořské soli a trochu nasekaných čerstvých bylinek nebo jako alternativa 1/2 lžičky bylinkové soli
POSTUP
Olej a mléko rozmixujte společně s tvarohem, přidejte hořčici,citronovou šťávu, ocet a sůl.
Tento základní recept můžete měnit také přidáním různých bylinek
1 lžíce majoránky dobře rozmixovat
1/2 lžíce majoránky a 1/2 lžičky kopru
1 lžíce kopru jemně rozsekaného nebo v prášku
Do směsi vmixovat trochu česneku
5 až 6 kyselých okurek rozmixovat s majonézou, může se použít i šťáva z okurek
100 až 200 g petrželky rozmixovat s majonézou
Přidat trochu nasekané cibulky a petrželky
SLANÁ VARIANTA 2
Tato
varianta je vynikající jako tvarohová pomazánka na domácí chléb a
obyčejné vařené brambory se díky ní stanou opravdovou lahůdkou
3 lžíce lněného oleje
2 lžíce mléka
100 gramů tvarohu
50 g vlašských ořechů
Šťáva z půl citronu
2 stroužky česneku
1/2 lžičky soli nebo bylinkové soli
POSTUP
Rozmixujte
lněný olej, mléko, tvaroh, citronovou šťávu a nakonec přidejte hrst
vlašských ořechů a opět mixujte. Směsí naplňte misku, rozmačkejte dva
stroužky česneku a vmíchejte
do směsi.
DŮLEŽITÉ NA KONEC
Věřím, že jsem vás inspirovala a s očistou začnete nejlépe dnes nebo zítra Já krmím zdravou snídani i našeho pejska a vypadá to, že mu to velmi svědčí
Pokud potřebujete poradit s výběrem lněného semínka a kvalitního
lněného oleje, napište mi. Mám skvělého tuzemského výrobce a mohu vám
lněné semínko i olej zaslat poštou nebo si je můžete vyzvednout u mne v
salonu na Praze 2. Olej objednávám vždy čerstvý, proto je potřeba
zaslat mi objednávku alespoň týden dopředu.
Přeji vám hodně zdraví a dobré nálady a neváhejte se na mne obrátit s jakýmikoliv dotazy. Krásný den vám všem.
Klaudia